Chimera-restauracja, bar sałatkowy,catering

Dodaj |

Restauracja

 

Kuchnia Odświętna

W Krakowie tylko u nas pieczone kaczki, gęsi, jagnięta oraz dziczyzna.

 

Oryginalna karta win (nie tylko z Francji)

– starannie wyselekcjonowane, dobrane do potraw wina

węgierskie, morawskie i słoweńskie.

 

Zapraszamy do restauracji

 

Kuchnia 1000 i jednej diety

Zestawy lunchowe na każdy dzień – wyliczona kaloryczność – łączna cena 43zł

tylko w restauracji od 12 do 17

 

Kameralne spotkania we dwoje.

Przyjęcia okolicznościowe i wesela do 100 osób.

Obsługa grup zorganizowanych (np. za okazaniem bloczków obiadowych).

Organizacja minikonferencji i paneli dyskusyjnych (sala wyposażona w rzutnik i nagłośnienie)

Możemy ugościć 40 osób w jednej sali (przyjęcie w formie stojącej lub zasiadanej).

 

Manu

Kuchnia 1000 i jednej kalorii

– PRZYSTAWKI
– ZUPY
– SAŁATY UKŁADANE
– DANIA GŁÓWNE
– DODATKI
– DESERY
– NAPOJE

 

przystawki_starters
ZIMNE PRZYSTAWKI
Sery regionalne
kozi, bundz, oscypek
100 g 18,00
Bundz z pomidorami i bazylią 100 g 18,00
Śledzie na cztery sposoby 100 g 15,00
Cielęcina z sosem tuńczykowo-kaparowym 100 g 20,00
Półmisek domowych wędzonek 140 g 26,00
Befsztyk tatarski z jajkiem przepiórczym 26,00

 

 

CIEPŁE PRZEKĄSKI
Zapiekany ser owczy “oscypek” 100 g 18,00
Bliny z wędzonym łososiem 100 g 24,00
Gruszka pieczona z Rokpolem 100 g 18,00

 

 

zypy_soups
ZUPY
Borowikowa z łazankami 200 ml 16,00
Barszcz czerwony z kulebiakiem
Kulebiak – pieróg drożdzowy nadziewany grzybami i kapustą
200 ml 16,00
Rosół z kołdunami 200 ml 16,00
Żurek z domową wędzonką i jajkiem przepiórczym 200 ml 16,00

 

 

przystawki_starters
SAŁATY
1. Ryż z kurczakiem
pierś z kurczaka, ryż z kurkumą i rodzynkami, pieczone ziemniaki i śliwki, ananas krojony
19,00
2. Sałata avocado
sałata, avocado, zielony sos
20,00
3. Sałata łososiowa
sałata, łosoś wędzony, anchois, majonez, korniszony, pieczarka marynowana, kapary, cytryna
22,00
4. Sałata grecka z ziołami
sałata, ser feta, pomidor, zielony ogórek, oliwki, czerwona cebula
19,00
5. Sałata brokułowa
różyczki brokułów, jajko, pomidor, sałata
20,00
6. Makaron sojowy z warzywami grillowanymi
sałata, grillowane warzywa, makaron sojowy, razowy, zwykły, soja, cebula biała i czerwona, pieczarka marynowana, kiełki mungo
23,00
7. Ser żółty, pleśniowy, szynka z warzywami grillowanymi
sałata, rukola, roszpunka, ser pleśniowy, żółty, plaster szynki, sałatka jarzynowa, orzech włoski, zielony sos
26,00

 

 

dania_główne_main_course
DANIA GŁÓWNE
Bażant w rydzach 150 g 55,00
Dodatki: ziemniaki pieczone, jarzyny surowe
Gęś po krakowsku z kaszą i grzybami 150 g 48,00
Dodatki: ziemniaki po krakowsku, czerwona kapusta z rodzynkami,
jabłko pieczone z żurawiną
Gęś w miodzie z suszonymi owocami 150 g 48,00
Dodatki: kopytka, czerwona kapusta z rodzynkami,
Kaczka po ułańsku – filet z kaczki z wiśniami 150 g 55,00
Dodatki: ziemniaki gotowane, czerwona kapustą z rodzynkami
Kaczka pieczona z jabłkami (wg wagi) 100 g 14,00
Dodatki: kuleczki ziemniaczane panierowane, czerwona kapusta
z rodzynkami,jabłko pieczone z żurawiną

14,00
Pieczeń jagnięca z czosnkiem w śmietanie 150 g 48,00
Dodatki: ziemniaki pieczone, szpinak z jajkiem przepiórczym
Pieczeń jagnięca z kością (łopatka, udziec)(wg wagi) 100 g 15,00
Dodatki: ziemniaki pieczone, szpinak lub buraczki
Mięsa i warzywa z grilla 300 g 35,00
Dodatki: grillowane ziemniaki
Schab w złotych renetach 150 g 30,00
Dodatki: ziemniaki gotowane, jarzyny gotowane
Polędwiczki wieprzowe w grzybach 150 g 45,00
Dodatki: ziemniaki po krakowsku, buraczki
Pieczeń cielęca w sosie własnym 150 g 45,00
Dodatki: kasza gryczana, kasza jęczmienna, buraczki
Ozorek cielęcy w sosie chrzanowym lub winnym 150 g 40,00
Dodatki: ryż, jarzyny gotowane
Sztuka mięs w sosie chrzanowym 150 g 35,00
Dodatki: kopytka, jarzyny gotowane
Dziczyzna a la Chimera 150 g 45,00
Dodatki: kasza lub kopytka, buraczki
Królik w śmietanie 150 g 39,00
Dodatki: kopytka,buraczki
Pstrąg grillowany z serami 150 g 44,00
Dodatki: ziemniaki zapiekane z ziołami, sałata z sosem vinaigrette
Talerz wegetariański 500 g 29,00

 

 

dodatki_side_orders
DODATKI
Jarzyny surowe 200 g 6,00
Jarzyny gotowane 200 g 8,00
Sałata z sosem vinaigrette 100 g 8,00
Buraczki 100 g 5,00
Szpinak 100 g 6,00
Wybór ziemniaków 100 g 6,00
Ryż 100 g 6,00
Kasza gryczana 100 g 6,00
Bigos 150 g/350 g 10,00/20,00

 

 

desery_desserts
DESERY
Pascha 12,00
Sernik z czekoladą 14,00
Creme brulée 12,00
Lody z owocami i bitą śmietaną 14,00
Sorbet owocowy z bita śmietaną 14,00
Tort a’la Chimera (czekoladowo-orzechowy) 16,00
Fondue czekoladowe 18,00

 

 

napoje_drinks
NAPOJE
WINA, KTÓRE POLECAMY DO NASZYCH DAŃ ZNAJDZIESZ TUTAJ
HERBATA
Czarna Yunnan 7,00
Zielona 9,00
Owocowe i korzenne 10,00
KAWA
Espresso 7,00
Espresso macchiato – espresso z mlekiem 7,50
Caffe creme – delikatna biała kawa w większej filiżance 8,00
Cappuccino 9,00
Latte macchiato – espresso z mlekiem 9,00
ZIMNE NAPOJE
Soki owocowe: jabłkowy, pomarańczowy, grejpfrutowy, z czarnej porzeczki 200 ml 6,00
Sok świeżo wyciskany: marchew, pietruszka, seler, jabłko, pomarańcza, grejpfrut, 150 ml 10,00
Kwas chlebowy 330 ml 6,00
Coca Cola 200 ml 6,00
Coca Cola light 200 ml 5,00
Woda mineralna 200 ml 4,00
PIWO
Żywiec (lane) 330 ml 6,00
Żywiec (lane) 500 ml 8,00
Pilsner (butelkowe) 500 ml 10,00

 

Catering

Świadczymy usługi cateringowe od 1991 r.


Dysponujemy odpowiednim sprzętem, zapleczem gastronomicznym, wykwalifikowanymi kucharzami,
transportem.Oferujemy indywidualną aranżację stołów i wnętrz (związaną z symbolami i barwami firmy)
a także oprawę artystyczną. Przygotowujemy imprezy na 500 i więcej osób przy jednoczesnym zachowaniu doskonałej jakości serwowanych dań. Organizowaliśmy przyjęcia w nietypowych miejscach takich jak: krużganki klasztorne, statek płynący po Wiśle, stara fabryka tytoniu, Zoo czy Instytut Polski w Rzymie.

Tylko w roku 2010 przygotowaliśmy ponad 650 imprez cateringowych.

Przy wysokim profesjonalizmie zdecydowanie konkurujemy cenowo. 19 lat doświadczeń to doskonała gwarancja naszych usług.

Poniżej przedstawiamy Państwu różne formy usługi cateringowej:

– PRZYJĘCIE W FORMIE STOŁU SZWEDZKIEGO
– PRZERWĘ KAWOWĄ
– PRZYJĘCIE KOKTAJLOWE
– PRZYJĘCIE ZASIADANE
– PRZYJĘCIE PLENEROWE – GRILL

Nie wyczerpują one wszystkich naszych możliwości. Możemy przygotować imprezy różnego typu
od małego przyjęcia koktajlowego po duży piknik z kilkoma punktami gastronomicznymi w tym grill.
Przy zamówienia prosimy wziąć pod uwagę, że procesy technologiczne i produkcja niektórych potraw
są długotrwałe, dlatego też prosimy o dokonywanie zamówień z wyprzedzeniem co najmniej kilkudniowym.

 

Oto przykładowe menu bankietu w postaci bufetu szwedzkiego:

1. Półmisek serów regionalnych (bundz wędzony i z solanki) z oliwkami, szynką parmeńską i melonem 15 dkg/os
2. Półmisek wędlin w liściu sałaty pekińskiej z grzybkami marynowanymi i cebulką 10 dkg/os
3. Sałatka grecka w papryce 1 szt./os
4. Sałatka jarzynowa w pomidorze 1szt./os
5. Sałatka owocowa w melonie 1 szt/os
6. “Apteka Chimery” – napoje ziołowe ze świeżych ziół (pokrzywy, mięty, melisy) 150 ml /os
7. Pieczywo regionalne

CENA MENU: 50 zł/os


Bufet ciepły:
ilosc / os
cena

Dania wegetariańskie z firmowego bufetu Chimery: (min.: jarzyny faszerowane: pomidor, papryka, bakłażan, cukinia; tortilla z cebulą lub ze szpinakiem, krokiet wielowarzywny, tarta warzywna, naleśniki i wiele innych)
2 szt. 7,00

Mięsa pieczone:

– schab faszerowany śliwką i morelą
10 dkg
12,00

– gęś po krakowsku lub po ułańsku
10 dkg
25,00

– grillowany filet z kurczaka
10 dkg
10,00

– zrazy Radziwiłłowskie w sosie grzybowym
10 dkg
16,00

– udziec cielęcy (lub wieprzowy) krojony przez kucharza na ciepło z bigosem staropolskim
10 dkg
25,00

Dodatki na ciepło:
– bigos staropolski
10 dkg
8,00
– ratatuja (ryz z jarzynami)
10 dkg
6,00
– kasza jaglana ze skwareczkami
10 dkg
4,00
– ziemniaki
10 dkg
4,00
Bufet zimny:
Półmisek mięs i wędlin naszej produkcji:
10 dkg.
14,00
(szynka domowa, półgęsek, ćwierćkurka, boczek, pasztet + chrzan, grzybki marynowane, żurawina)
Śledzie na cztery sposoby (z grzybkami, oliwkami, śliwkami, cebulka)
4 szt.
10,00
Róże z łososia wędzonego z kawiorem
5 dkg
10,00
Ryby faszerowane w całości na półmisku (do wyboru łosoś, sum)
6 dkg
8,00
Kompozycje serów regionalnych i własnej produkcji
10 dkg
12,00
(bundz, oscypek, kozi, rokpol, turek, mnich i inne)
Pasty serowe (paprykowa, ziołowa, czosnkowa)
6 dkg
5,00
Sałaty układane: z łososiem, kurczakiem lub indykiem
10 dkg
5,00
Sałatki z firmowego bufetu Chimery:
10 dkg
4,00
(min.: tuńczyk z kukurydzą, ziemniaczana, ryż z szynka, ryż z kurczakiem, pomidory z bazylią, kiełki, soja z soczewica, fasolki, brokuły, seler naciowy, śledziowa i inne)
Wybór pieczywa regionalnego i ozdobnego (precle, bajgle, plecionki, bułeczki)
3,00
Stół rustykalny (na specjalne zamówienie)

Wędzonki własnej produkcji: kiełbasa, szynka, półgęski, ćwierćkurki, smalec
po 1 plasterku

Sery do wyboru: bundz, oscypek, twarożek, bryndza
3 dkg.

Ogórki małosolne i ogórki a’la Chimera
1 szt.

Jarzyny z grilla w oliwie i ziołach: bakłażan, pieczarka, cukinia, papryka
po 1 plasterku

Sałatki: jarzynowa (5 dkg), pomidory z bazylią z bundzem (5 dkg), seler naciowy (5 dkg)
15 dkg.

Pieczywo regionalne: chleby wiejski, obwarzanki, bajgle

Propozycja podstawowa
Kawa lub herbata z dodatkami
3,00
Soki owocowe
150 ml
3,00
Woda mineralna niegazowana / gazowana
200 ml
1,00
Propozycja „extra”
Kawa Lavazza z dodatkami lub herbata liściasta z dodatkami (miód, marmolada, konfitura)
5,00
Soki wyciskane ze świeżych owoców lub warzyw
150 ml
4,00
(jabłko, pomarańcza, grejpfrut, marchew, seler, pietruszka)
„Naturalna apteka” soki na bazie ziół: mięty, melisy, pokrzywy
150 ml
4,00
Woda mineralna niegazowana z ziołami – liście świeżej melisy i mięty
200 ml
2,00
Dodatki:
Ciasteczka:
– ryżowe
1 szt.
1,00
– kruche z dziurką, sernik, szarlotka, ziemniaczek
1 szt.
2,00
– daktyl z marcepanem
1 szt.
3,00
– mazurki: pomarańczowy, kajmakowy, bezowy, tarabułowy
1 szt.
2,00
Ciepłe kulebiaki: z serem i migdałami lub z różą
1 szt.
3,00
Pascha – surowy sernik z bakaliami i owocami
10 dkg.
6,00
Owoce:
– w formie pater: jabłka, gruszki, banany, mandarynki w całości
20 dkg.
4,00
– w postaci krojonych kompozycji: melon, mungo, ananas, papaja
20 dkg.
6,00
– sezonowe ze słodką śmietaną (tylko latem): maliny, truskawki, poziomki, jeżyny
15 dkg.
6,00
Uzupełnieniem menu szwedzkiego bufetu lub przerwy kawowej mogą być kanapki lub inne przekąski
z menu koktajlowego.

Kanapeczki:
– włoskie – na słodkim cieście z salami, mozarella, baklażanem i cukinią
1 szt.
3,00
– polskie na bagietce lub razowym pieczywie:
z pastami serowymi, szynką i dodatkami
1 szt.
3,00
z szynką, ćwierćkurką, półgęskiem, i serami własnej roboty lub łososiem
1 szt.
4,00
– na ciepło z grzybkami: podgrzybki, rydze
1 szt.
5,00
– ptysie z pastami serowymi i pasta z łososia
1 szt.
4,00
Koreczki:
– pikantne (ser żółty, salami, groszek, fasolka, marchewka, oliwki)
1 szt.
2,00
Kulebiaki
1 szt.
3,00
– na słono: z kapustą i grzybami, soczewicą, mięsem
– na słodko: z serem lub z różą
Jeże:
– z szaszłyków owocowych (mandarynka, banan, kiwi, winogrona, ananas, brzoskwinia, jabłko, melon)
1 szt.
5,00
– z szaszłyków pikantnych (brokuły, brukselka, pieczarki, cebula, fasolka, oliwki, krewetki)
Babeczki:
1 szt.
4,00
– pikantne: z pastami serowymi i warzywami, słodkie: z pastami serowymi i owocami

Przystawki:
– kompozycje serów regionalnych, pleśniowych, dojrzewających z pomidorami, oliwkami i swieżą bazylią
10 dkg.
12,00
– śledzie na cztery sposoby
4 szt.
10,00
– bundz ze świeżymi pomidorami, biała i czerwona cebula, świeża bazylia
10 dkg.
10,00
– róże z łososia wędzonego z kawiorem
5 dkg.
10,00
– szparagi zapiekane z serem i szynką (tylko wiosną)
10 dkg. 15,00
+ pieczywo ozdobne
Zupy:
– cebulowa ze słonymi ciasteczkami
200 ml.
5,00
– barszcz czerwony z kulebiakiem
200 ml.
5,00
– kremy (pieczarkowy, brokułowy, z zielonego groszku, porowy) z groszkiem ptysiowym lub grzankami
200 ml.
6,00
– borowikowa z łazankami
200 ml.
8,00
– każda inna zaproponowana przez Państwa
Dania główne:
Jagnię Króla Stasia (pieczone w jarzynach w zalewie kwaśnej) (tylko wiosną i wczesnym latem)
15 dkg.
40,00
Dodatki: kopytka (10 dkg.), buraczki zasmażane (10 dkg.)

Jagnię po żydowsku (w sosie pomidorowym z imbirem) (tylko wiosną i wczesnym latem)
15 dkg.
40,00
Dodatki: kasza ze skwareczkami (10 dkg.), sałata vinaigrette (10 dkg.)

Zrazy cielęce a’la Radziwiłł
2 szt..
35,00
Dodatki: kasza jaglana lub gryczana (10 dkg.), sos kurkowy lub borowikowy, zestaw surówek (10 dkg.)
Łosoś z grilla
15 dkg.
26,00
Dodatki: ziemniaki po krakowsku (10 dkg.)sałata vinaigrette (10 dkg.)

Gęsina (do wyboru):
15 dkg.
40,00
– „gęś po krakowsku” – z kaszą i grzybami
– „gęś po ułańsku” – z wiśniami
– „gęś a’la Chimera” – ze śliwkami i morelami w miodzie
Dodatki: ziemniaki po krakowsku (10 dkg.), kapusta czerwona z rodzynkami (10 dkg.)
Dziczyzna (do wyboru):
15 dkg.
50,00
– pieczeń z jelenia po burgundzku
– pieczen „Pojedziemy na łów”
Dodatki: ziemniaki po krakowsku (10 dkg.), buraczki zasmażane (10 dkg.)
.
Pieczyste wieprzowe po polsku (do wyboru):
15 dkg.
32,00
– schab pieczony w złotych renetach
– szynka pieczona w gruszkach
– karczek pieczony z jarzynami
Dodatki: bigos staropolski (10 dkg.), ziemniaki pieczone z masłem czosnkowym (10 dkg.)

Filet z kurczaka z ziołami
15 dkg.
25,00
Dodatki: ryż z jarzynami, sałatka pomidorowo – ogórkowa

Desery:
– tort czekoladowo – orzechowy
10 dkg.
8,00
– szarlotka
10 dkg.
4,00
– sernik z czekoladą
10 dkg.
6,00
– legumina cytrynowa
3,00
– pascha – surowy sernik z bakaliami
10 dkg.
6,00
– sałatka owocowa lub melonowa
10 dkg.
6,00
– owoce sezonowe (maliny, jagody, poziomki, jeżyny, truskawki ze słodką smietaną)
15 dkg.
6,00
Wina stołowe w cenach od 4 do 8 zl za kieliszek (100 ml). Do deseru można zamówić również kawę
i herbatę.

PRZYKŁADOWE MENU PRZYJĘCIA WESELNEGO W PLENERZE
Przedstawiona poniżej oferta to propozycja dla tych, którzy poza salami w których odbywa się przyjęcie weselne, dysponują również ogrodem lub chcą zorganizować przyjęcie weselne w plenerze. Przyjęcie tego typu zrealizowaliśmy w czerwcu 2008 roku w ogrodach dworu 80 kilometrów od Krakowa.
I ETAP. POWITANIE GOŚCI
Napoje do wyboru 150 ml
– “ZIELONA APTEKA” napoje na bazie świezych ziół: mięty, melisy, pokrzywy
– Szprycer
II. ETAP – BUFETY SZWEDZKIE (ZAKĄSKA)
A. Wędliny i mięsa własnej produkcji, krojone przez kucharza
– szynka wieprzowa
– półgesek
– ćwierćkurka
– boczek
– kiełbasa
– wybór pasztetów
+ chrzan, żurawina, grzyby marynowane
B. Sery i ryby – bufet obsługiwany przez kucharza 80 g
– bundz z solanki i wędzony
– oscypki
– sery dojrzewające
– sery pleśniowe
– ryby wędzone (łosoś, pstrąg, węgorz, panga, dorsz)
– ryby faszerowane (sum, sandacz)
C. Bufet sałatkowy z możliwością komponowania własnych sałatek
– sałaty (tradycycyjna, lodowa, pekińska, endywia)
– dodatki (oliwki, kukurydza, groszek, papryki, ogórki, pomidory, cebula)
– owoce grillowane (ananas, pomarańcza)
– kiełki (mungo, rzodkiewki)
– sosy (vinaigrette ostry i łagodny, czosnkowy, ziołowy)
D. Bufet deserowy
– misy truskawek, poziomek, jagód 150 g
– mini ciasteczka (rabarbarowe, truskawkowe, jagodowe) 3 szt.
E. Bufet z napojami – rozliczane według spożytej ilości
– soki owocowe 200 ml
– kawa Lavazza 1 szt
– herbata 1 szt
– piwo Żywiec 0,5 l
– woda mineralna 200 ml
– wybór drinków – do ustalenia
+ dodatki: lód, słomki, cytryna
III. ETAP – GORĄCY POSIŁEK PO PRZYBYCIU WSZYSTKICH GOŚCI
– Udźce pieczone (wieprzowe) krojone przez kucharza) 100 g
– młoda kapusta z koperkiem 100 g
– ziemniaki pieczone 100 g
IV. ETAP – GRILL OBSŁUGIWANY PRZEZ KUCHARZA
A. Mięsa
– szaszałyk wieprzowy 100 g
– filet z kurczaka 100 g
– kiełbaski 100 g
– steki wieprzowe 100 g
B. Dodatki
– oscypki z grilla 60 g
– ziemniaki pieczone z masłem czosnkowym 1 szt
– warzywa grillowane (bakłażan, papryka, pieczarka, cukinia, cebula) 2 szt
– musztarda, ketchup, ogorki małosolne lub kiszone, pieczywo
– danie kotłowe: ziemniaki pieczone z boczkiem i jarzynami 2 szt
– barszcz czerwony z kulebiakiem 250 ml
V. ETAP – TORT WESELNY
– tort czekoladowo – orzechowy z “pijanymi” owocami 1 porcja
ŁĄCZNY KOSZT ZAPROPONOWANEGO MENU (bez napojów) 160zł./os
Do kosztów menu standardowo doliczane są usługi cateringowej precyzowane po wizji lokalnej na miejscu, w ktorym odbywa się przyjęcie.
Przykładowo
Koszty całonocnego przyjęcia zrealizowanego 80 km od Krakowa obejmujące powyższe menu wynoszą:
Koszty usługi cateringowej obejmujące:
– obsługę (3 kucharzy przy bufetach, 1 osoba obsługujące bufet słodki, 2 osoby obsługujące bufet z napojami, 4 kelnerów)
– transport jedzenia
– obrusy, serwetki
– zastawa porcelitowa i szklana 3 000,00
Koszty przygotowania terenu:
– namioty, parasole
– okrągłe stoły 0śmioosobowe
– krzesła z pokrowcami
– oświetlenie namiotów
– pochodnie, świece
– transport sprzętu
– grill, roolbar, lada chłodnicza
– przygotowanie i rozstawienie w terenie – dzień wcześniej 6 000,00
chimera_catering (37).JPG chimera_catering (38).jpg chimera_catering (39).jpg chimera_catering (40).JPG chimera_catering (41).JPG chimera_catering (42).JPG

 
 


Copyright © 2020 katalogprzedsiebiorstw.pl | Wszelkie prawa zastrzeżone
Agencja interaktywna LTB.pl
Dołącz do nas na Facebook'u