“Zakrzewscy” Zakłady Mięsne

Dodaj |

Historia

Działalność firmy Braci Zakrzewskich posiada siedemnastoletnią tradycję.Już w roku 1994, jako młodzi przedsiębiorcy, wychodząc naprzeciw zapotrzebowaniom rynkowym, zarejestrowali działalność gospodarczą w miejscowości Rytele Wszołki k.Kosowa Lackiego.

Przedmiot działalności obejmował ubój zwierząt rzeźnych i handel mięsem. Konkurencyjna cena w porównaniu do większych zakładów, które posiadały większy koszt wytworzenia 1 kg danego asortymentu, oraz dobra jakość towaru spowodowała, że pozyskiwano coraz więcej klientów.

Towar trafiał do odbiorców począwszy od rynku lokalnego poprzez Mazowsze, Wielkopolskę, Małopolskę po Śląsk. Rynek zbytu wciąż się poszerzał, stawiał coraz to nowe wymagania, więc dla zapewnienia odpowiedniej ilości towaru o oczekiwanej przez klienta jakości oraz dla zapewnienia bezpieczeństwa zdrowotnego oferowanych produktów.

Bracia postanowili wybudować nowoczesny zakład, spełniający wymogi UE. Budowę zakładu rozpoczęto w połowie roku 2002 w miejscowości Kosów Lacki woj. mazowieckie. W marcu 2003 roku nowoczesny zakład z wykwalifikowaną załogą, dostosowany do wymogów UE został uruchomiony. We wrześniu 2003 r. firma zmieniła swoją nazwę z: ‘Ubój i Sprzedaż Mięsa’ na Zakłady Mięsne ‘ZAKRZEWSCY’. Świadomi zagrożeń, jakie mogą wystąpić podczas produkcji żywności, od pierwszych dni działalności dbamy o dobrą jakość naszych produktów. Działamy zgodnie z zasadami GMP (Good Manufacturing Practice). Zapewniamy załodze odpowiednie szkolenia, poprzez które wiedza i umiejętności pracowników osiągają oczekiwany przez właścicieli poziom. Wychodząc naprzeciw rynkom europejskim wdrożyliśmy system jakości oparty na analizie zagrożeń i krytycznych punktach kontroli – HACCP. Obecnie posługujemy się także Międzynarodowym systemem zarządzania bezpieczeństwem żywności BRC (British Retail Consortium) oraz standardem IFS (International Food Standard).

 

Uprawnienia eksportowe

Posiadamy uprawnienia eksportowe na rynki krajów wschodnich, rynki państw trzecich. Zakład wpisany jest na listę Głównego Lekarza Weterynarii zakładów uprawnionych do handlu na rynkach krajów Unii Europejskiej.

Naszymi głównymi odbiorcami są między innymi: Łotwa, Gruzja, Ukraina, Serbia- Czarnogóra, Hiszpania, Bośnia Hercegowina, Holandia, Włochy, Portugalia, Rosja, Macedonia, Białoruś, Kazachstan, Turcja, Uzbekistan, Mołdawia, Azerbejdżan, Mongolia, Rumunia, Syria, Chiny, Bułgaria, Niemcy, Francja.

 

Oferta

Nowoczesny zakład mięsny w Kosowie Lackim zaprasza do współpracy osoby zainteresowane sprzedażą żywca oraz zakupem mięsa i jego elementów. W trakcie działania pozyskaliśmy już znaczną część odbiorców swoich produktów w całym kraju, a także za granicą. Dla zagwarantownia bezpieczeństwa zdrowotnego naszego towaru wprowadziliśmy system HACCP. Oferujemy towar o oczekiwanej przez klienta jakości.

ZAJMUJEMY się:

*skupem żywca wieprzowego i wołowego

*ubojem zwierząt rzeźnych

*sprzedażą mięsa i skór na terenie całego kraju i na rynkach zagranicznych.

OFERUJEMY w sprzedaży:

*półtusze wieprzowe

*mięsa drobne, elementy wieprzowe i wołowe

*ćwierci wołowe

*tusze cielęce

*ośrodki wieprzowe

*ośrodki wołowe

*elementy drobiowe.

 

Nagrody i wyróżnienia

Rzetelna Firma
Od 25-02-2010 r. nieprzerwanie uczestniczymy w programie Rzetelna Firma i udostępniamy szereg informacji świadczących o naszej wiarygodności.

Mistrz Agroligi 2004 roku

W roku 2004 zakład został wytypowany przez Wojewódzki Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Warszawie do konkursu Agroliga 2004 i zdobył tam tytuł ‘Mistrz Agroligi 2004 roku’ Ziemi Siedleckiej w kategorii ‘Firma’ oraz Wyróżnienie Marszałka Województwa Mazowieckiego’.

Agro Trendy 2006

Zajęliśmy II miejsce Agro Trendy 2006 w rankingu zakładów mięsnych

Gazele Biznesu 2010

Przynależność do Gazel Biznesu 2010

Mazowiecka Firma Roku 2005

Zajęliśmy I miejsce w konkursie ‘Mazowiecka Firma Roku 2005’

Liderzy Jakości Żywności

Otrzymaliśmy wyróżnienie ‘Liderzy Jakości Żywności’

 

 
 

 


Copyright © 2017 katalogprzedsiebiorstw.pl | Wszelkie prawa zastrzeżone
Agencja interaktywna LTB.pl
Dołącz do nas na Facebook'u