“Agi” FPH Sebastian Koncewicz

Dodaj |

FIRMA

Firma Produkcyjno-Handlowa “AGI” rozpoczęła działalność w marcu 1996 roku.Firma zlokalizowana jest na terenie gminy Pępowo, w małej malowniczo położonej miejscowości Krzekotowice. W chwili obecnej wykwalifikowana kadra pracownicza liczy 20 osób. Niedawno uruchomiliśmy też, dla własnych potrzeb pracownię chemiczną.

Od początku istnienia zajmujemy się produkcją smalcu spożywczego i jesteśmy jednym z liczących się na rynku producentów w tej branży. Nasze produkty zyskały uznanie nie tylko na rynku krajowym, ale również w innych krajach Unii Europejskiej. Firma współpracuje z wieloma ubojniami i zakładami przetwórstwa mięsnego w całej Polsce jak i na rynkach europejskich. Dzięki temu, że posiada własną bazę transportową może szybko i sprawnie realizować zamówienia klientów, a także samemu odbierać surowiec od dostawców.

W marcu 2004 otrzymaliśmy certyfikat wdrożonych systemów HACCP oraz ISO 9001, a w roku 2005 firmę poddaliśmy certyfikacji według systemów ISO 14001 oraz ISO 18001. Decyzją Powiatowego Lekarza Weterynarii od dnia 1 maja 2004 zakład został zakwalifikowany jako spełniający wymogi Unii Europejskiej. Nasz numer identyfikacji weterynaryjnej to PL 30044001 WE. W kwietniu 2005 roku otrzymaliśmy kwalifikacje do handlu z państwami trzecimi: Bośnią i Hercegowiną, Bułgarią, Białorusią, Republiką Chorwacji, Republiką Mołdawii, Rumunią, i Ukrainą.

Firma AGI od lat bierze udział w wielu konkursach min. “Fair Play”, “HIT”, “Sposób na sukces” i zawsze otrzymuje nagrody lub wyróżnienia. We wrześniu 2004 roku firma wystawiła swoje produkty do konkursu “Poznaj Dobrą Żywność” i otrzymały one znak “PDŻ”.

 

SMALEC SMAKOWY

Smalec smakowy jest tłuszczem zwierzęcym, otrzymywanym z wytopu słoniny, sadła i tłuszczu drobnego. Produkt zawiera około 90% tłuszczu, około 2% wody oraz około 8% przypraw. Jest przeznaczony do spożycia bez dodatkowej obróbki, kubkowany w porcjach 200g do plastikowych pojemników. Dodane przyprawy, skwarki oraz cebulka nadają doskonały smak. Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem oraz ogórkiem. Gwarantowany termin przydatności do spożycia, smalcu smakowego przechowywanego w odpowiednich warunkach, wynosi 6 miesięcy od daty produkcji

Nasz asortyment smalcu smakowego to:

 

 

 

 

 

SMALEC CZYSTY

Smalec wieprzowy jest tłuszczem zwierzęcym, otrzymywanym z wytopu słoniny, sadła i tłuszczu drobnego. Produkt zawiera nie więcej niż 0,25% wody i nie mniej niż 99,75% tłuszczu. Jest przeznaczony do spożycia bez dodatkowej obróbki lub w formie przetworzonej do przetworów mięsnych, gotowania, smażenia i pieczenia. Odpowiednio dobrana technologia pozwala na utrzymywanie konsystencji stałej przez długi czas w temperaturze pokojowej. Gwarantowany termin przydatności do spożycia, smalcu czystego w kostkach i bloku przechowywanego w odpowiednich warunkach, wynosi 7 miesięcy od daty produkcji.

Nasz asortyment smalcu czystego to:

   

Kostka 200g lub 250g – zawijany jest maszynowo w pergamin tłuszczoszczelny , a następnie pakowany w karton. blok 11 kg lub 12,5 kg – wlewany jest do kartonu wyłożonego workiem foliowym. Wykorzystywany jest najczęściej w branżach cukierniczych i piekarniczych. płynny w cysternie – wlewany jest bezpośrednio ze zbiornika do cysterny.

 
 

 


Copyright © 2018 katalogprzedsiebiorstw.pl | Wszelkie prawa zastrzeżone
Agencja interaktywna LTB.pl
Dołącz do nas na Facebook'u